916 Milyon Doları olan Aydın Doğan ABD'de hangi yatırıma giriyor

916 Milyon Doları olan Aydın Doğan ABD'de hangi yatırıma giriyor

Doğan Holding geçen yıl, medya grubunu hükümete yakın Demirören Holding’e sattı. ABD'de yatırım peşinde..

916 Milyon Doları olan Aydın Doğan ABD'de hangi yatırıma giriyor
16px
24px
23.01.2019 12:23
ABONE OLgoogle

Aydın Doğan’ın ABD’nin Tennessee eyaletindeki Manchester Hastanesi’ni almak için görüşmeler yaptığı öne sürülüyor.

Doğan Holding geçen yıl, medya grubunu hükümete yakın Demirören Holding’e satmıştıtı. Doğan Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Doğan Holding, medyasını toplamda 916 milyon dolara Demirörenlere sattığını açıklamıştı.

Türkiye’deki medyanın büyük bölümü 2018 yılının Haziran ayındaki seçimlerinden önce el değiştirirken, Doğan Holding’in satıştan kazandığı sermayeyle nasıl bir yatırım yapacağı da merak konusu olmuştu.  Aydın Doğan'ın dikkat çeken Londra hamlesi

Odatv’nin ABD’deki kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın ABD’nin Tennessee eyaletindeki Manchester Hastanesi’ni almak için görüşmeler yaptığı öne sürülüyor. İddialara göre, ABD’deki hastane için 40 milyon Dolar teklifte bulunuldu. 

Aydın Doğan’ın 29 Ocak’ta Londra’ya gideceği, damadı Mehmet Ali Yalçındağ’ın da Davos’taki toplantıların ardından Londra’ya gideceği ve ikilinin burada buluşacakları da ileri sürülüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Aydın Doğan'a, Demirörenler'e satıştan aldığı para için yatırım yapması tavsiyesinde bulunduğu da iddialar arasında...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde