861 milyon dolara karlı diye almıştı... İDO kriz nedeniyle İstanbul iç hat seferlerini durduruyor

861 milyon dolara karlı diye almıştı... İDO kriz nedeniyle İstanbul iç hat seferlerini durduruyor

İDO'nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar'dan oluşan iç hat seferleri 1 Aralık tarihinden itibaren yapılmayacak. Kararın mali nedenlerle alındığı, şirketin özelleştirmeden bu yana zarar ettiği belirtildi.

861 milyon dolara karlı diye almıştı... İDO kriz nedeniyle İstanbul iç hat seferlerini durduruyor
16px
24px
14.11.2018 12:02
ABONE OLgoogle

2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile 861 milyon dolarlık bedelle Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu tarafından alınan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduruyor.

İDO'nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar'dan oluşan iç hat seferleri 1 Aralık tarihinden itibaren artık yapılmayacak.

Son dönemde döviz kurundaki yükselişe karşın, iç hatlardaki fiyat artış taleplerinin uygun görülmemesi, Osmangazi Köprüsü geçiş fiyatlarının düşürülmesinin İDO tarafından öngörülememesi nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında sirket tarafından zarar eden tüm hatların geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

İDO'nun geçen hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında İskoçya merkezli yabancı ortak Souter'in talebi doğrultusunda alınan karar ile şirket, iç hat seferlerini durdurup daha çok dış hatlara odaklanacak.

Bir İDO yetkilisi, kararın mali nedenlerle alındığını, şirketin özelleştirmeden bu yana zarar ettiğini açıkladı.

KARLI YATIRIM DEDİLER ZArAR ETTİLER

2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi ihalesinin açık artırma bölümünde en yüksek teklifi 861 milyon dolar ile Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu vermişti.

Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamııştı. 

Bir süre sonra Topçular iskelesinin devre dışı kalacağı, Sirkeci'nin de iptal olacağının hatırlatılarak, ''Bütün bunları değerlendirdiğinizde karlı bir yatırım yaptığını düşünüyor musunuz?'' sorusuna Erciyas, ''Tabii, kesinlikle... Biz fizibilitemizi, yaptığımız çalışmayı buna göre gerçekleştirmiştik. Özellikle Körfez geçişinin 2016-2017 yıllarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu tarihleri de dikkate alarak çalışmamızı yaptık. Karlı olacağını düşünüyoruz'' yanıtını vermişti.

Erciyas,''Fiyat biraz düşük geliyor, O konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna yönelik de ''Normal fiyat, normal piyasa fiyatı'' demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde