76 yaşındaki baba ve oğlu Vespa ile 2500 Km.’lik Avrupa turunda

76 yaşındaki baba ve oğlu Vespa ile 2500 Km.’lik Avrupa turunda

76 yaşındaki Neptün Bozkır, oğlu Cenk Bozkır (46), 25 yaşındaki Vespa marka klasik Skuter motosikletleri ile Balkanlar, Doğu Adriyatik ve Avrupa turuna çıkıyor.

76 yaşındaki baba ve oğlu Vespa ile 2500 Km.’lik Avrupa turunda
16px
24px
11.09.2019 12:50
ABONE OLgoogle

Rotaları İstanbul, İpsala sınır çıkışını takiben Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Slovenya ve İtalya.

Günlük hayatta ve sıklıkla şehir içinde kullanılan 150 ve 200 cc’lik bu küçük motosikletler ile toplam yaklaşık 2500 km.’lik zorlu ve maceralı bir yolculuk.

Bu; baba oğulun ilk uzun yol seyahati değil. İkili; daha önce de İtalya, Fransa ve Alpleri yine aynı motorlar ile kat etmiş. Türkiye içinde de, aynı küçük motosikletler ile  birçok uzun yol denemesinde bulunmuşlar.

Neptün Bozkır, 1961 yılından bu yana hala aktif motosiklet kullanmakta. İlk motosikleti ise 1954 model klasik bir Vespa idi.

Baba oğul; İtalya’ya vardıklarında, İstanbul’a dönüş ulaşımlarını Avrupa’nın en büyük taşımacılık ve lojistik firmalarından “DFDS” sağlayacak.

Klasik Vespalar, DFDS’nin Ro-Ro gemisiyle, şirketin kendi işlettikleri Trieste limanından, Pendik limanına doğru yola çıkarken; lojistik sponsor, baba oğul’u Ljubljana Havalimanından İstanbul’a uğurlayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde