6 ay geçmeden yeniden satılan Bor Şeker'i Dişli ailesi alıyor

6 ay geçmeden yeniden satılan Bor Şeker'i Dişli ailesi alıyor

Doğuş Yiyecek, 336 milyon lirayla Özelleştirme'den aldığı Bor Şeker'i DSL İnşaat'a devretmek için başvuruda bulundu.

6 ay geçmeden yeniden satılan Bor Şeker'i Dişli ailesi alıyor
16px
24px
24.09.2018 11:50
ABONE OLgoogle

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, nisan ayında gerçekleştirilen şeker fabrikaları ihalelerinde önemli bir gelişme yaşandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satışa çıkardığı ilk fabrika olan Bor Şeker Fabrikası'nı Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim A.Ş., 336 milyon lirayla ihaleden almıştı. Ancak anlaşmanın imzası kurumadan Bor Şeker yeniden el değiştiriyor.

Doğuş, sahip olduğu Bor Şeker'i DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devretmek için resmi kurumlara başvurdu. Anlaşma sağlanır ve Rekabet Kurumu başta olmak üzere resmi kurumlardan onay çıkarsa 6 ay içinde Bor Şeker, ikinci kez el değiştirmiş olacak.   Vaz mı geçtiler.. Şekerin patronları henüz ortada yok

MESLEK GRUBU KONUT İNŞAATI

2011 yılında kurulan DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketinin sermayesi 100 bin TL. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirketin meslek grubu konut inşaatı olarak gösteriliyor. Şirketin sahipleri ise kamuoyunun yakından tanıdığı Dişli Ailesi.   Sürpriz şirket dört günde 611 Milyonluk ihale aldı

Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli'nin oğlu Emir Haktan Dişli'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirkette Sadık Enes Dişli Başkan Yardımcısı, Eren Ali Dişli ise yönetim Kurulu Üyesi olarak görünüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde