6 Milyonluk 'Ölü Hesap' vurgunu...

6 Milyonluk 'Ölü Hesap' vurgunu...

İstanbul'da, yıllardır işlem yapılmayan ve ‘ölü hesap’ olarak nitelendirilen banka hesapları üzerinden 6 milyon liralık vurgun yapan çete çökertildi.

6 Milyonluk 'Ölü Hesap' vurgunu...
16px
24px
25.07.2017 07:43
ABONE OLgoogle

İstanbul'da, yıllardır işlem yapılmayan ve ‘ölü hesap’ olarak nitelendirilen banka hesapları üzerinden 6 milyon liralık vurgun yapan çete çökertildi. 

Bazı bankaların, yıllardır hareket olmayan hesaplarda son aylarda yaşanan ani hareketlilik ve yüklü miktarda para çekildiği bilgisini savcılıklarla paylaşması üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ölü hesaplardan sahte kimliklerle para çeken 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, emniyetteki ifadeleri doğrultusunda Görkem Kibaroğlu da yakalandı. 4 kişi adliyeden serbest kaldı.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturmanın peşini bırakmadı. Çeteyi yöneten Taner Ünalan’ın bankanın Ankara Genel Müdürlüğü’ndeki Sadık Düzenli’den hesap bilgilerini aldığı, hesap sahiplerine benzeyen kişileri bulma konusunda Görkem Kibaroğlu’nu görevlendirdiği saptandı.

Polis, para çeken dublörlerin işlem başına 3 bin lira aldıklarını, çektikleri paralarla kaçmamaları için çetenin çekim sırasında gözcü bulundurduğunu ortaya çıkardı.

Taner Ünalan’ın bankacı Sadık Düzenli’ye verdiği bilgiler karşılığında para ödediği, vurgun parasıyla lüks bir yaşam sürdüğü belirlendi.

Polis, Taner Ünalan, Raşit Özyalçım, Kadir Tandoğan, Sadık Düzenli, Sami Öztürk ve Güler İslamoğlu’nu gözaltına aldı.

Çete üyesi Görkem Kibaroğlu’nun adresinde bulunamadığı, yakalama çalışmasının devam ettiği belirtildi. Adiyeye çıkarılan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Polis dublörleri de buldu

Polislerin detaylı çalışması sonucunda dublörler tek tek tespit edildi. Aramalarda Kadir T. isimli kişinin bu yöntemle bankalarda 1 milyon 600 bin TL, Güler İ. isimli kişinin de 1 milyon TL çektiği belirlendi. Dublörlerin yaptıkları işlem karşılığında 2-3 bin dolar aldıkları ve ve çektikleri parayı Görkem K.ya teslim ettikleri belirlendi.

Ölü hesap paralarıyla lüks içinde yaşıyorlar

Araþtırmalarda Taner Ö.nün son 2 ay içerisinde 2 lüks daire ve 1 de Audi Q7 marka lüks araç aldığı ortaya çıktı. Polis yaptığı operasyonda başta çete lideri Taner Ö. bankacı Sadık D., dublör olarak kullanýlan Raşit Ö, Kadir T., Güler İ. ve Sami Ö.yü gözaltına aldı. Çetenin önemli isimlerinden Görkem K. ise adresinde bulunamadı. Adliyeye sevk edilen altı kiþi tutuklandı. Vatan/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde