40 yıllık ayakkabı markası da konkordato ilan etti

40 yıllık ayakkabı markası da konkordato ilan etti

Türkiye’nin önde gelen ayakkabı üreticilerinden biri daha, içine girdiği mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu.

40 yıllık ayakkabı markası da konkordato ilan etti
16px
24px
15.10.2018 11:12
ABONE OLgoogle

Ayakkabıcılık Türkiye’nin önemli sektörlerinden biri. 500 milyon çift üretim kapasitesi ile Türkiye üretimde dünyanın beşinci ülkesi...

Büyüklüğü 5 milyar doları bulan sektörde son yıllarda artan ihracat ise 1 milyar dolara yakın. Üretim yapısı genellikle aile işletmesi tarzında olan sektörde son yıllarda markalaşma çabaları hızlandı, ayakkabı sektörü perakende sektörünün önemli oyuncularından biri oldu.150 şubeli ayakkabı devi Hotiç konkordato ilan etti

Ancak Türk ekonomisinde son dönemde yaşanan sorunlar nedeniyle sektörden bir süredir olumsuz haberler geliyordu. Dövizdeki artışla birlikte söylentiler gerçeğe dönmeye başladı. Olumsuz haberler de arka arkaya gelmeye başladı. Önce sektörün köklü markalarından Hotiç’in ardından Yeşil Kundura ve Beta, peş peşe konkordato ilan etti. Ayakkabı sektörünün en eski markası iflasın eşiğinde: Sırada kim mi var?

SON OLARAK AŞATO AYAKKABI KONKORDATO İLAN ETTİ

ŞATO AYAKKABI VE DERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından adî konkordato talep edilDdi. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verildi. 

Bu kapsamda;

Davacı borçluya iş bu tensip tutanağının davacıya tebliği tarihinden başlamak üzere üç aylık geçici mühlet verilmiştir. Neden ayakkabı? 3 markanın konkordato ilan etmesinin ardından gözler bu sektöre çevrildi

Davacı-borçlu adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemez, kefil olamaz, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemez, takyit edemez ve ivazsız tasarruflarda bulunamaz.

Geçici mühlet içinde görev yapmak üzere bir konkordato komiseri atanmıştır. Mali konularda uzman komiser olarak SMM SAVAŞ ALTAN atanmıştır.

ŞATO AYAKKBI HAKKINDA

Firma, İdris KUŞOĞLU tarafından 1979 yılında, Bursa'da kuruldu. Sektördeki faaliyetlerimiz 1997 yılına kadar "Şato Kundura" adı altında devam ettirdi.

1997 yılından bu yana ticari çalışmalarını "Şato Ayakkabı ve Deri San. Tic. Ltd. Şti." ünvanı ile sürdürdü.

Firma, 17000 m² üzerinde 8400 m² kapalı alanda üretim yapmakta. Bayan ayakkabısı üzerine uzmanlaşan şirketimizin günlük üretim kapasitesi 7000 çift düzeyinde.

Şato ayakkabı olarak iç ve dış piyasada imitasyon ve deri olmak üzere CASTLE, CIUCANI, BURG, ŞATTO ve SENİORAH markalarıyla ürünler yapmakta.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde