300 bin TL’ye ‘uyum’ ihalesi

300 bin TL’ye ‘uyum’ ihalesi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne Uyum Projesi Mevcut Durum Analizi için ihale açtı. İhale 298 bin TL’ye Çevik Yönetim Danışmanlık Şirketi’ne verildi.

300 bin TL’ye ‘uyum’ ihalesi
16px
24px
10.09.2019 05:28
ABONE OLgoogle

Recep Tayyip Erdoğan’ın bile “Eksiklikleri var giderilecek” dediği yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyum kamu kurumları için yeni bir ihale konusu oldu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yeni sisteme uyum amacıyla yürütülecek projenin ihalesini AKP iktidarları döneminde sıklıkla kullanılan “pazarlık” yöntemiyle bir şirkete verdi. Uyum işi, pazarlıkla ihale için belirlenen 300 bin TL’lik sınırın hemen altında bir rakamla 298 bin 333 TL’ye Çevik Yönetim Danışmanlık Limited Şirketi’ne verildi.

Başkanlık, 8 Ağustos tarihinde “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne Uyum Projesi Mevcut Durum Analizi, Süreç Analizi ve Organizasyonel Etkinliğin Arttırılması” konulu bir proje için ihale ilanı yayımladı.

Kamu İhale Kanunu’nun, AKP iktidarları döneminde “rant aktarma, kamu kaynaklarını peşkeş” iddialarıyla birlikte anılan 21’nci maddesi kapsamında yapılan ihaleye üç şirket teklif verdi.

Değerlendirme sonucu yasanın 21’inci maddesinin “İdarelerin yaklaşık maliyeti 301 bin 229 Türk Lirasına kadar olan mamul mal, malzeme veya hizmet alımları” durumunda pazarlık yöntemi uygulanmasına olanak sağlayan fıkrası uyarınca 90 günlük iş 298 bin 333 TL bedelle Çevik Yönetim Danışmanlık Limited Şirketi’ne verildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile şirket, 90 gün süre belirlenen proje için 29 Ağustos tarihinde sözleşme imzaladı.

Nurcan Gökdemir/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde