3 bin liradan 50 milyon liraya kadar her bütçeye uygun tekneler

3 bin liradan 50 milyon liraya kadar her bütçeye uygun tekneler

Dünyaca ünlü mega yat, tekne ve yelkenlilerin yanında sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanların sergilendiği CNR Avrasya Boat Show Fuarı CNR EXPO Yeşilköy’de başladı.

3 bin liradan 50 milyon liraya kadar her bütçeye uygun tekneler
16px
24px
12.02.2016 15:58
ABONE OLgoogle
Dünyada karada yapılan ikinci en büyük tekne ve yat fuarı olan “CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı”nın dokuzuncusunun VIP ve basın açılışı yapıldı.

CNR EXPO Yeşilköy’de 13-21 Şubat 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, CNR Holding Kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından,  Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenleniyor. Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) da CNR Avrasya Boat Show’a destek veriyor. Dünya markalarını temsil eden CNR Avrasya Boat Show’da, 3 bin liradan 50 milyon TL’ye kadar yüzlerce tekne, yat ve yelkenliler deniz severlerin beğenisine sunuluyor.

En ucuzdan en pahalıya tekneler CNR Avrasya Boat Show’da

Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Galleon gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerin sergilendiği fuarda, tekne ekipmanları ve denizcilik malzeme üreticileri de ürünlerini gösterme fırsatı buluyor.  Numarine 78 Flybridge Evolution, 3 milyon Euro’dan başlayan fiyatı ile CNR Avrasya Boat Show’un en gözdeleri arasında yer aldı. 78 Evolution; sekiz misafir, üç mürettebat konaklama kapasitesine sahip. 23.98 metre boyunda, 5.78 metre genişliğindeki tekne CNR Avrasya Boat Show’un en büyüğü olarak ön plana çıkarken; Galleon 500 FLY, Sealine F530, Navetta 52, Navetta 58, Absolute 60 FLY da dünya prömiyerlerini ilk kez yapacak markalar olarak merak uyandırdılar. Bir diğer merakla beklenen yat, yine fuarın en büyükleri arasında gösterilen Princess 72 ise, 22.35 metre uzunluğu ile dikkat çekiyor. Princess 72, 1672 beygirlik ikiz motorlarla 34-36 knot arası hıza ulaşabiliyor.

Dudak uçuklatan pahalılıktaki tekne ve yatların yanı sıra CNR Avrasya Boat Show da uygun bütçeli tekneler de sergileniyor. Safter’ın 3.5 metre boyundaki yerli yapım teknesi 2 bin 950 lira fiyatıyla da ilgi çekti. Bu arada fuarda taksitle tekne satışları dikkat çekerken, kredi kartına 9 taksit yapan firmalar da öne çıktı.

Binin üzerinde markanın katılımı ile 85 bin metre kare alanda düzenlenen fuarın VIP açılışı CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Deniz Endüstrisini ve Denizciliği, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticaret Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener’in katılımı ile yapıldı.

Fuar metrekaresi ile rekora ulaştı

DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu açılışta yaptığı konuşmada, fuarda 2.5 metreden 30 metreye kadar tekne ve yatların yanı sıra denizcilikle ilgili aksesuar ve ekipmanların sergilendiğini söyledi.

CNR Holding Fuarlar Genel Koordinatörü Barış Ener ise, CNR Avrasya Boat Show ile ilgili şu bilgileri verdi: “Fuarımızı ilk olarak 2007 yılında 5 bin metre kare alanda düzenledik. Bugüne geldiğimizde bu rakamı 85 bin metrekareye çıkardık. Bu fuarımızın rekoru oldu.”
 
“Denizlerimizi insanımıza yeterince kullandıramıyoruz”

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan da 80 milyon nüfusa ulaşan Türkiye’de tekne sahiplerinin 10 binde 3 seviyesinde olmasının ülke için yeterli olmadığını belirterek, “Denizlerimize insanımıza yeterince kullandıramıyoruz. Sektörün barınmadan üretime ciddi sorunları var. Bu yıl kayıp olabilir ama sektörün geleceği çok parlak. Fuarda bunun için çok önemli” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde