250 bin liraya aldı, ‘30 kat’ına sattı

250 bin liraya aldı, ‘30 kat’ına sattı

2010 yılında kapanmak üzereyken sadece 250 bin liraya aldığı Dentistanbul'u 30 katına Dentinternational Grubu'na sattı.

250 bin liraya aldı, ‘30 kat’ına sattı
16px
24px
16.07.2013 14:55
ABONE OLgoogle

Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı bünyesindeki özel diş sağlığı grubu Dentistanbul, şirket hisselerinin DentInternational Grubu kurucusu Murat Özel tarafından satın alındığını duyurdu. Dentistanbul 7 milyon 520 bin TL’ye satıldı

2001 yılında kurulan Dentistanbul, yaşadığı mali zorlukların ardından 2007 yılında ABD'li fon Global Environment Fund’a (GEF) satılmıştı. 2010 yılına kadar şirkete toplam 17 milyon lira yatırım yapan ABD'li fon, işleri bir türlü istediği gibi gitmeyince şirketi tasfiye kararı aldı. Ancak tasfiyeden bir gece önce Rhea Girşim devreye girerek batık durumdaki şirketi satın aldı. Rhea Girişim Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak o dönemde "Dentistanbul’u 250 bin TL gibi komik bir rakama aldık" demişti.

 Rhea Girişim Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi:

 "Rhea olarak Dentistanbul'un diş sağlığında referans bir marka olması konusunda başarılı olduğumuzu ve çok önemli bir hizmet gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu noktada bayrağı çok daha ilerilere taşıyacağını düşündüğümüz stratejik bir alıcıya, DentInternational'a devrediyoruz. Rhea Girişim olarak iki şirketin Dentistanbul markası altında birleşmesi ve gelişiminde yönetsel destek vereceğiz. Hisse devir anlaşmamızda ileriye dönük olarak birleşmiş halde şirketlerin ilerleyen aşamalarda finansal veya stratejik yatırımcılara hisse satışı ya da halka arzı olması durumunda bilabedel olarak yüzde 7.5 oranında toplam şirket hisselerinin satışına katılma hakkımız bulunmaktadır."

HEDEF 30 KLİNİK

DentInternational Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel ise açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

 "Rhea Girişim'in Dentİstanbul'da yatırım süresinde gerçekleştirdiklerini takdirle karşılıyoruz. DentInternational olarak Türkiye'de diş tedavisinde referans markası olan Dentistanbul'u devraldığımız ve ilerleyen sürecte Rhea Girisim'in de katkısı ile yurtiçi ve yurtdışında büyümeye devam edeceğiz. Halen yurt içinde Beşiktaş, Levent, Ataşehir, Bakırköy, Kozyatağı ve Erenköy kliniklerimizde, yurt dışında ise Berlin ve Bochum partner kliniklerimizde 24 saat süre ile hasta kabulü yapılmaktadır. Dentistanbul Sağlık Grubu franchise modeli üzerinde çalışmalarını tamamlamış olup Ağustos ayı sonunda İstanbul'da yapılacak olan Diş Hekimliği Kongresi'nde de franchise programımızın tanıtımını yapacağız. 2014 sonuna kadar 10 tanesi İstanbul'da olmak üzere Anadolumuzun çeşitli şehirlerinde yer alacak Dentistanbul klinik sayısının 30'a ulaşmasını hedefliyoruz." Murat Özel ayrıca, bu alandaki gayretlerin yeni yönetim ile çok daha organize ve yüksek enerjili yürüyeceğini vurgulayarak "Hükümetimizin 2023 hedeflerinde çok önemli bir yer tutan Türkiye'nin medikal turizm hedefine artan bir biçimde katkı sağlayacaktır. Medikal turizm kapsamında yılda 10 bin yurt dışı hastayı ülkemize getirmek Dentistanbul Diş Sağlığı Grubunun hedefidir" dedi.

"52 BİNİN ÜZERİNDE HASTAYA HİZMET VERİLDİ"

Dentinternational Grubu'nun Kurucusu Murat Özel, diş tedavi kuruluşlarının birleşmesi ve ileriye dönük planları hakkında bilgi verirken, Rhea'nin sahipliği altındaki dönemde Dentistanbul ailesi toplam 2 bin 267 metrekarelik bir alanda 40 kişisi diş hekimi olmak üzere ortalama 143 personeli ile 52 bin 263 adet hasta tedavi ettiğini, anestezi ve sedasyon altında 864 adet ameliyatı başarı ile gerçekleştirdiğini söyledi. Yine bu dönemde 4 milyon 663 bin TL vergi ödemesi, 3 milyon 996 TL SGK primi olmak üzere toplam 8 milyon 59 bin TL kamuya gelir aktarıldığını kaydetti. Dentistanbul süreçlerinin ISO 9001 kalite standartlarına uygun olarak yapılmakta olduğunu belirten Özel, Dentistanbul Beşiktaş Hastanesi'nin, Alman belgelendirme kuruluşu TEMOS'un "Uluslararası Diş Sağlığı Kalite" belgesini almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk diş hastanesi olduğunun hatırlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde