24 kişinin yaşamını yitirdiği trenin makinistleri: Herşey saliseler içinde oldu

24 kişinin yaşamını yitirdiği trenin makinistleri: Herşey saliseler içinde oldu

Tekirdağ'da en az 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili ifade veren makinistler, "Rayların üzeri bir miktar suyla kaplıydı. Menfeze girdiğimizde sarsıntıyı hissettik ve hemen fren kolunu çektik" dedi.

24 kişinin yaşamını yitirdiği trenin makinistleri: Herşey saliseler içinde oldu
16px
24px
09.07.2018 15:34
ABONE OLgoogle

2 makinistin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, seferlerden sorumlu 3 görevlinin daha ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Tekirdağ'da meydana gelen ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Tren kazasına ilişkin soruşturmada 2 makinist ifadeye çağrıldı. Ankara'dan da incelemelerde bulunmak üzere Çorlu'ya bilirkişi heyeti gönderildi. Kazanın ardından 4 kişi gözaltına alındı.   10 yıl sonra ikinci tren faciası: 24 ölü, 338 yaralı

Makinistlerin ifadesine göre lokomotif, menfeze girince zemindeki boşluk nedeniyle tren sarsıldı. Makinistler, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çekti ancak kazayı önleyemedi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığına göre, Edirne'den İstanbul'a giden tren, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede saatte 100-110 kilometre hızla seyrediyordu. Makinistler, saat 17.00 sularında kazanın meydana geldiği menfeze yaklaştı. Makinistler Altınkaya ve Şahin, raylarda ve traverslerde olağanüstü bir durum görmedi. Yalnızca, kazaya neden olan bölgede rayların bir miktar suyla kaplı olduğunu belirttiler.

'HER ŞEY SANİYELER HATTA SALESİLER İÇİNDE OLDU'

Lokomotif, menfeze girince zemindeki boşluk nedeniyle tren sarsıldı. Makinistler, zeminle ilgili sorun olduğunu anlar anlamaz treni durdurmak için freni çekti. Makinistler, "Sarsıntıyı hissettik ve frene bastık" dedi.

Lokomotif ve ardından gelen vagon menfezi geçti. Sonraki 5 vagon trenin ağırlığının da oluşturduğu güçlü sarsıntının etkisiyle raydan çıktı ve devrildi. Lokomotif ve birinci vagonun, frene basıldıktan sonra 120 metre daha gittiği belirtildi. Makinistler, tüm bunların saniyeler hattı saliseler içinde olduğunu anlattı.

MAKİNİSTLER SERBEST BIRAKILDI, 3 GÖREVLİNİN DAHA İFADESİNE BAŞVURULACAK

Öte yandan Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan iki makinistin jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tekirdağ'da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili seferlerden sorumlu 3 görevlinin daha ifadesine başvurulması talimatını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde