2019'da trafik sigortasına zam yok

2019'da trafik sigortasına zam yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı sigorta şirketlerine yolladığı yazıyla, 2019'un Ocak ayında, trafik sigortası fiyatlarında bir artış olmayacağını duyurdu. Bakanlık aynı duyuruda, trafik sigortasının teminat limitlerinde değişiklik olmayacağını da açıkladı.

2019'da trafik sigortasına zam yok
16px
24px
10.12.2018 10:38
ABONE OLgoogle

2017'nin nisan ayında yapılan düzenlemeyle devlet, zorunlu trafik sigortasının fiyatlarına müdahale etti ve tavan fiyat uygulamasına geçildi. Yapılan düzenleme kapsamında il il, hem araç gruplarına hem de sürücülerin hasar geçmişlerine göre sigorta primlerini, Hazine ve Maliye Bakanlığı belirlemeye başladı. Sigortacıların, trafik sigortasından zarar etmesini önlemek amacıyla, azami primleri her ay yüzde 1.5 oranında artırma hakkı tanındı. 

Sene sonu yaklaştıkça, sigorta şirketleri de Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelecek duyuruyu beklemeye başlamıştı. Beklendi; 2019'un Ocak ayında da enflasyon ayarlamasına gidilip, yüzde 1.5'lik artışların dışında fazladan zam yapılması yönündeydi. 

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan'ın haberine göre,  Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sigorta şirketlerine gönderdiği 2019 yılına ait duyuruda, trafik sigortasına aylık yüzde 1.5'lik yasal artışın dışında başka bir zam yapılmadı, enflasyon ayarlaması da olmadı.  

TEMİNATLAR DA ARTMADI

Bakanlık, sigorta şirketlerinin talep ettiği artışı vermedi ama sigortanın teminat limitlerini de artırmadı. Gelecek yılın maddi ve bedeni tazminat limitleri 2018 yılında olduğu gibi devam edecek. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde