2 milyon 300 bin aileye daha sosyal yardım dağıtılacak!

2 milyon 300 bin aileye daha sosyal yardım dağıtılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımların 2. fazında 2 milyon 300 bin haneye bin TL’lik yardım yapılacağını duyurdu.

2 milyon 300 bin aileye daha sosyal yardım dağıtılacak!
16px
24px
07.04.2020 19:38
ABONE OLgoogle

Vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunmayacağı ve yardımların evlere ulaştırılacağı belirtilirken, 3. faz yardımlarda ise ilerleyen günlerde e-devlet’ten başvuru açılacağı açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kamuoyuna duyurduğu ve corona virüsüyle mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımın detaylarını açıkladı.

YARDIMLAR EVLERE ULAŞACAK

2 milyon 111 bin haneye geçtiğimiz hafta 1.000'er TL nakdi destek verildiğini hatırlatan Selçuk; şöyle konuştu:

* Söz konusu destek programının 2. fazının başlayacağı müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız dün kamuoyu ile paylaştı.

* Bu kapsamda; 2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000'er TL nakdi destek vereceğiz.

* 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde