102 yıllık İnci Deri icralık oldu

102 yıllık İnci Deri icralık oldu

102 yıllık İnci Deri'nin, borçlarını ödeyemediği için icralık olduğu iddia edildi. Şirket hakkında iflas davası açıldığı ileri sürüldü.

102 yıllık İnci Deri icralık oldu
16px
24px
30.05.2019 03:58
ABONE OLgoogle

5'i yurt dışında olmak üzere toplam 106 mağazası bulunan İnci Deri'nin, borçlarını ödemekte zorluk çektiği, yazdığı birçok çekin karşılıksız çıktığı ve şirketin icralık olduğu ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberinde konuya yakın kaynakların, şirketin mahkemeye yaptığı konkordato başvurusunun kabul edilmediğini ve iflas davası açıldığını bildirdiği iddia edildi.  İnci Deri çalışanları anlattı: Ödenmeyen primler, geciken maaşlar, boş yemek kartları...

1917 yılında temelleri atılan İnci Deri, önce üretime sonra da zincir mağazacılığa yoğunlaşmıştı. Şirket, mağazalarında ayakkabı, çanta ve ceket gibi ürünler satıyor.   

Konkordato rüzgârı


Yüzde 45 oranında ithal girdiye bağımlı olan ayakkabı sektörü, TL’deki değer kaybı sonucu zor duruma düşmüş ve eylül 2018’de sektörde birçok şirket mali olarak zor duruma düştüğü için mahkemelere konkordato başvurusu yapmıştı.

Ayakkabı sektöründe 1938 yılında kurulmuş köklü firma Hotiç’in ardından yine geçmişi 1948 yılına dayanan bir diğer büyük firma Yeşil Kundura da konkordato talep etmişti. 

Sektördeki son durumu değerlendiren Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği eski başkanı Hüseyin Çetin, sektörde toplam 350 bin kişinin istihdam edildiğini, ihracat yönelerek son dönemde çıkış yakaladıklarını dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde