'Zam yapılmayacak' demişti: O Belediye başkanı zam yapıp tarihinden önce faturalara yansıttı

'Zam yapılmayacak' demişti: O Belediye başkanı zam yapıp tarihinden önce faturalara yansıttı

AKP'li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, seçimden önce "Zam yapılmayacak" demesine rağmen suya yüzde 20 zam yapıp zammı tarihinden önce faturalara yansıttı

'Zam yapılmayacak' demişti: O Belediye başkanı zam yapıp tarihinden önce faturalara yansıttı
16px
24px
12.08.2019 08:11
ABONE OLgoogle

31 Mart yerel seçimlerinden önce “Su faturasına zam yapılmayacak” diyen AKP’li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, su faturasına yüzde 20 zam yapmakla kalmadı, bu zammı yürürlük tarihinden önce faturalara yansıttı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre,  yapılan zamma tepki gösteren CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Yürürlük tarihinden önceki faturaya zam uygulanması benzeri görülmemiş bir uygulamadır. Utanç vericidir. Kanunsuzluktur” dedi.

Sancar, Zolan’ın “31 Mart seçimlerinden önce vatandaşların bütçelerine katkı sağlamak ve enflasyonla mücadele kapsamında 2019 yılında su ücretleri ile diğer tüm ücret tarifelerinde artışa gidilmeyecek” şeklindeki konuşmasını anımsatarak “Seçimden sonra ilk işi suya yüzde 20’lik zam olan Zolan, yürürlük tarihinden önceki faturaya zam uyguladı” dedi.

Söz konusu zammın yürürlük tarihinin 1 Ağustos 2019 olduğunun altını çizen Sancar, “Vatandaşın temmuz ayında kullandığı suya, ağustosta yürürlüğe girecek zammı yansıtıyorlar. Yüzbinlerce aboneden adeta haraç alınıyor. Başkan, sizin israflarınızı, talanınızı kapatmak için temmuz ayı yetmez, zammı ocak ayı itibarıyla, hatta üç yıl öncesinden uygulasanız da bu ‘kara delik’ kapanmaz” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde