'Süper teşvik'te altyapı hazır, yakında başlıyor..

'Süper teşvik'te altyapı hazır, yakında başlıyor..

Başbakan Yardımcısı Canikli, kamuoyunda 'süper teşvik' olarak bilinen teşvik modelinde sona gelindiğini ve yakında uygulamaya başlanacağını açıkladı.

'Süper teşvik'te altyapı hazır, yakında başlıyor..
16px
24px
26.05.2017 14:29
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Finansal Kurumlar Birliği 5. Olağan Genel Kurulunun açılışında konuştu.

"Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi finansmandaki maliyet" diyen Canikli, "Finansman yükü bankaların üzerinde, bu yükün bankacılık sektörünün üzerinden alınması için sermaye piyasalarına önemli görev düşüyor. Rekabet finansman maliyetinin düşürülmesi üzerinden yapılmalı" dedi. Canikli, finansman yükünde istenilen düşüşü sağlayamadıklarını belirtti.

Canikli, tasarruf açığının cari açığın nedeni değil, doğal sonucu olduğunu ifade etti.

Nurettin Canikli ayrıca, kamuoyunda 'süper teşvik' olarak bilinen yeni modelin altyapısının hazır oluştuğunu ve yakında uygulamaya geçileceğini duyurdu.

Süper Teşvik ile ne olacak?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek. Teşvikleri verme yetkisi Bakanlar Kurulu’nun olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde