"Kolumu keserim" demişti: İstifa etti

"Kolumu keserim" demişti: İstifa etti

Yunanistan 'draması' dünyayı etkisi almaya devam ediyor. Yunan halkı dünkü referandumda "hayır" dedi Avrupa'nın kemer sıkma politikalarını kabul etmedi. Ancak ülkede çok büyük iki gelişme yaşandı.

"Kolumu keserim" demişti: İstifa etti
16px
24px
06.07.2015 10:17
ABONE OLgoogle
Yunanistan 'draması' dünyayı etkisi almaya devam ediyor. Yunan halkı dünkü referandumda "hayır" dedi Avrupa'nın kemer sıkma politikalarını kabul etmedi. Ancak ülkede çok büyük iki gelişme yaşandı. Maliye Bakanı istifa ederken, Avrupa Parlamentosu'ndan insani yardım başlatılması çağrısı geldi. Buna ek olarak, Eurogroup'tan salı gününe yeni öneriler gelmesi yönünde açıklama yapıldı.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, bugün itibariyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bakan Twitter adresinden açıklama yaptı ve "Minister No more!" diyerek "Artık bakan değilim" dedi.

‘VARUFAKİS’İN YERİNE ÇAKALOTOS GELECEK’ İDDİASI
 
Varoufakis, "referandum sonuçlarının ardından yapılacak toplantılarda yer almayacağım, bugün itibariyle görevimden istifa ediyorum" diye devam etti.

Varoufakis, Yunananistan'da dün yapılan ve Avrupa Birliği, Avrupa merkez bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka'nın paketine güçlü bir "hayır" oyunun çıktığı referandum sonrası yaptığı açıklamada da, "Bizim HAYIR'ımız, demokratik ve rasyonel bir Avrupa'ye EVET demektir" dedi.

“YUNANİSTAN İÇİN İNSANİ YARDIM DÜŞÜNÜLMELİ”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, referandum sonuçlarının ardından önemli açıklamalar yaptı. 

BÖYLE DRAM GÖRÜLMEDİ

Schulz, Yunanistan’da bankaların bir-iki gün içinde açılmasının “çok zor ve tehlikeli” olduğunu söyledi ve bu saatten sonra Yunanistan için insani yardım seçeneğinin düşünülmesi gerektiğine işaret etti.

Alman Deutschlandfunk radyosuna konuşan Schulz, "Birisi yeni bir para birimi isterse, otomatikman Euro'dan çıkar” ifadesini de kullandı.

EURO BÖLGESİ YENİ ÖNERİLER BEKLİYOR

Euro Bölgesi maliye bakanları, salı günü Yunanistan'dan yeni öneriler beklediklerini söyledi.
Eurogroup'tan son dakika açıklaması geçti.

"YUNANİSTAN EURO BÖLGESİ'NDEN ÇIKSIN"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını istedi.

AP Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, "Die Welt" gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan demecinde, dün düzenlenen referandumun bir sonucu olarak Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını istedi.

Deutsche Welle Türkçe servisinin aktardığına göre, "Yunanistan'ın ayrılması Euro Bölgesi'ni daha da güçlendirecektir." diyen Lambsdorff, Atina'nın para birliğinden ayrılmasının, "Avrupa Birliği'nin on yıllardır başarısında etkili olan uzlaşma kültürünü kimsenin ihlal edemeyeceğini ortaya koyacağını" vurguladı.

AP Başkan Yardımcısı Lambsdorff, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün bir araya gelecek Almanya Başbakanı Angela Merkel'e konuyu ivedilikle ele alma çağrısında bulundu.

Commerzbank Baş Ekonomisti Jörg Kraemer, "Yunanlar Avrupa Birliği ile uzlaşmaya karşı oy veriyorsa, en olası senaryo, Yunanistan'ın bu sürecin sonunda Euro Bölgesi'nden ayrılması olur." görüşünü dile getirmişti.

Berenberg Bank'tan Holger Schmieding, "Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılma olasılığı ciddi şekilde arttı." demişti. BayernLB'den Jürgen Michels ise "Tsipras hükümeti Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmasını göze alacak ve hiç bilinmeyen bir bölgeye doğru adım atacak." ifadesini kullanmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde