''Kamudan ihale almazlar'' kuralını çiğnemişti: İşte DEİK'in yeni başkanı

''Kamudan ihale almazlar'' kuralını çiğnemişti: İşte DEİK'in yeni başkanı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) başkanlık değişimi gündemde.

''Kamudan ihale almazlar'' kuralını çiğnemişti: İşte DEİK'in yeni başkanı
16px
24px
29.07.2017 10:02
ABONE OLgoogle

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) başkanlık değişimi gündemde. Mevcut başkan Ömer Cihad Vardan yerine yine eski bir MÜSİAD başkanı Nail Olpak'ın seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak MÜSİAD'daki son bayrak değişimi sırasında Olpak'ın, "Ak sakallılar Heyeti"nin iradesinin dışında yol almasının kredibilitesini düşürdüğünü de not etmiştik.

GENEL SEKRETER MESAJI

Tarafımıza ulaşan bilgiye göre Olpak, başkanlığı döneminde MÜSİAD teknik kadrosunda en çok değişiklik yapan isim oldu. Hatta kendi göreve getirdiği genel sekreteri ve kadrosunu yine kendisi değiştirdi. Ancak yeni başkan Abdurrahman Kaan, görevi devralınca eski genel sekreteri yeniden göreve getirdi. Bununla da kalmadı son yapılan istişare toplantısında Olpak'ın karşısında masaya oturttu.

Yeni kabine sonrası Zeybekci düğmeye bastı! DEİK'te 'Acil' koduyla başkan değişiyor...

İHALE İŞİ OLMADI

Diğer yandan iş çevrelerinde konuşulanlara göre Olpak, başkanlığı döneminde ilk kez "Başkanlar, kamudan ihale almazlar" kuralını çiğnedi. 

Olpak'ın bu girişiminin (Hasen Yapı'nın Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu projesinde yüklenici olması) MÜSİAD'ın geleneksel kanadında hoş karşılanmadığı kulağımıza çalınıyordu.

Bildindiği üzere MÜSİAD, DEİK'in bileşenlerinden bir tanesi ve başkanı da DEİK Yönetim Kurulu'nda yer alıyor. Bu nedenle MÜSİAD'ın yeni yönetiminin tavrı, DEİK başkanlık seçiminde belirleyici olacaktır. Olpak'ın ise DEİK ile ilgi sorulara "Haberim yok, görev verilirse yaparız" dediği öğrenildi.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde