'Benim memurum işini bilir' düzenine sıkı takip geliyor

'Benim memurum işini bilir' düzenine sıkı takip geliyor

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan bilgilere göre kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştıracak "otomatik takip sistemi" kuruluyor.

'Benim memurum işini bilir' düzenine sıkı takip geliyor
16px
24px
19.11.2019 12:08
ABONE OLgoogle

Memurlar mal varlıklarındaki değişimi anlık olarak elektronik sistemden güncelleyecek. Kişilerin mal varlığındaki dikkat çeken artışlarda bu sistem üzerinden takip edilecek. 

Yeni sistemle yıllardan beri dillere yerleşmiş olan 'benim memurum işini bilir' düzenine karşı da sıkı takip başlatılmış oluyor.

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda kamu çalışanlarının mal beyanlarına ilişkin düzenlemeler dikkat çekti.

Buna göre; artık kamu görevlilerinin mal beyanları dijital sistem üzerinden takip edilecek. Yani sistem üzerinden kamu çalışanlarının mal beyanlarındaki dikkat çeken artışlar takip tespit edilebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğrulu için otomatik takip sistemi kurulacağı ifade ediliyor.

Mevcut düzenlemelere göre kamu görevlileri işe girişlerinde mal beyanında bulunuyor. Ayrıca devlet memurları işten ayrılmaları durumunda ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde tekrar mal beyanında bulunuyorlar. Kamu görevlileri mal beyanlarında önemli bir değişiklik olması durumunda izleyen bir ay içinde ek bildirimde bulunmaları gerekiyor.

Yeni düzenleme ile birlikte memurların elektronik sisteme kendileri girerek mal varlıklarını yenilemeleri veya güncellemeleri gerekecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi mal varlığında anlık göze çarpan değişiklikler olan memuru tespit edebilecek.

Mevcut durumda bir memurun mal varlığı anca Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında istenebiliyor.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu da mal varlıklarında incelemelerde bulunabiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde